Akcja integracja

Zgrany zespół to mniejszy stres i większa chęć do wspólnego efektywnego działania, dlatego drugie zajęcia projektu „Głowa seniora w formie” nr 2023-1-PL01-ESC30-SOL-000127942 zostały poświęcone na integrację seniorów.

Warsztat miał na celu zintegrować grupę biorącą udział w projekcie. Możliwość działania zespołowego, wykorzystania aktualnych umiejętności komunikacyjnych i współpracy była bardzo mile widziana podczas tego spotkania.

Seniorzy bardzo chętnie weszli w rywalizacje miedzy grupową w kilku zadaniach: konstruowanie wieży z różnych przedmiotów, układnie budowli za pomocą kubków papierowych bez dotykania rękami czy wymiana zasobów w postaci zbierania wszystkich dostępnych suchych pokarmów (kasza, fasola, makaron, itp.) w jak najszybszym czasie.

Seniorzy chętnie dzielili się osobistymi obserwacjami czy analizami sytuacji mających miejsce podczas rywalizacji. Nie zapominali jednak o dobrej zabawie i uśmiechu.